Pasta z groszku
Lubię dzieciom przemycać zdrowe składniki. Jednym z pomysłów jest zrobienie pasty z groszku i ułożenie jej na krakersach.
Wszystkie moje przekąski dla dzieci można także serwować na imprezach dla dorosłych - wtedy polecam tę pastę jako dip do marchewek lub podawaną na grzankach z ciemnego pieczywa z dodatkiem włoskiej szynki.
Składniki:
1 puszka groszku zielonego
2 łyżki oliwy z oliwek
garść natki pietruszki
garść liści świeżej mięty
1 łyżeczka soku z limonki
szczypta cukru
szczypta soli
Wszystko zmiksować na gładką masę. Przed podaniem posmakować i ewentualnie doprawić. Smacznego!
Wszystkie moje przekąski dla dzieci można także serwować na imprezach dla dorosłych - wtedy polecam tę pastę jako dip do marchewek lub podawaną na grzankach z ciemnego pieczywa z dodatkiem włoskiej szynki.
Składniki:
1 puszka groszku zielonego
2 łyżki oliwy z oliwek
garść natki pietruszki
garść liści świeżej mięty
1 łyżeczka soku z limonki
szczypta cukru
szczypta soli
Wszystko zmiksować na gładką masę. Przed podaniem posmakować i ewentualnie doprawić. Smacznego!
Pasta z groszku podana na słodkich krakersach z pestkami dyni |
Komentarze
Prześlij komentarz