Polewa czekoladowa
Prosta, aksamitna, przepyszna... nadaje się do dekoracji babeczek, ciast i tortów.
Składniki:
200 ml śmietany kremówki
tabliczka gorzkiej czekolady
dodatki: szczypta chilli w proszku, esencja pomarańczowa, rum, orzechy włoskie - wszystko zależy od upodobania. Do babeczek Halloweenowych nie dodałam żadnego dodatku - dzieci zazwyczaj wolą proste smaki, a babeczki z poprzedniego przepisu mają wystarczającą ilość dodatków.
Śmietanę zagotować, dodać rozpuszczoną w mikrofali czekoladę i dobrze wymieszać. Nie gotować. Na koniec można dodać jakiś dodatek. Polewę schłodzić przez parę godzin, dzięki czemu zgęstnieje.
Składniki:
200 ml śmietany kremówki
tabliczka gorzkiej czekolady
dodatki: szczypta chilli w proszku, esencja pomarańczowa, rum, orzechy włoskie - wszystko zależy od upodobania. Do babeczek Halloweenowych nie dodałam żadnego dodatku - dzieci zazwyczaj wolą proste smaki, a babeczki z poprzedniego przepisu mają wystarczającą ilość dodatków.
Śmietanę zagotować, dodać rozpuszczoną w mikrofali czekoladę i dobrze wymieszać. Nie gotować. Na koniec można dodać jakiś dodatek. Polewę schłodzić przez parę godzin, dzięki czemu zgęstnieje.
Komentarze
Prześlij komentarz