Makaron z pesto z rukoli i orzechów z serem Feta
Jestem bardzo dumna z tej potrawy. Mogłabym zjeść jej całą miskę! Najważniejsze jest w tym przepisie pesto, które może być używane nie tylko do makaronu, ale także na pieczywo. Myślę, że ciekawie będą smakować plastry pomidorów skropione tym pesto i polane oliwą z oliwek. Jak spróbuje dam Wam znać. Oczywiście czekam na już na słodkie pomidory malinowe. Mmmm... Rozmarzyłam się. Już niedługo będzie można zajadać się wspaniałymi warzywami i owocami. Ale co do przepisu...
Składniki:
na pesto:
opakwanie rukoli
spora garść orzechów nerkowca
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
szczypta soli
na makaron:
opakowanie makaronu np. świderek lub penne
parę pomidorków koktajlowych
ok 200g sera typu Feta
Najpierw trzeba zmiksować składniki pesto. Masa nie musi być idealnie gładka - lubię, jak można w nim wyczuć kawałki orzechów.
Następnie ugotować makaron al dente. Pokroić pomidorki i Fetę. Jeszcze gorący makaron połączyć z pesto, serem i pomidorkami. Jeśli okaże się zbyt suchy można polać oliwą z oliwek.
Smak jest absolutnie uzależniający. Gorzko, słono - słodki. Mocno orzechowy. Mniam!! Smacznego!
Składniki:
na pesto:
opakwanie rukoli
spora garść orzechów nerkowca
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
szczypta soli
na makaron:
opakowanie makaronu np. świderek lub penne
parę pomidorków koktajlowych
ok 200g sera typu Feta
Najpierw trzeba zmiksować składniki pesto. Masa nie musi być idealnie gładka - lubię, jak można w nim wyczuć kawałki orzechów.
Następnie ugotować makaron al dente. Pokroić pomidorki i Fetę. Jeszcze gorący makaron połączyć z pesto, serem i pomidorkami. Jeśli okaże się zbyt suchy można polać oliwą z oliwek.
Smak jest absolutnie uzależniający. Gorzko, słono - słodki. Mocno orzechowy. Mniam!! Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz