Krem z dyni i marchwi
Zupy, to coś co w większości robię dla siebie. Syn ogranicza się do tradycyjnego rosołu, pomidorówki i krupniku, a mąż zjada maksymalnie jeden talerz z całego garnka. Często mrożę zupy, by w zapracowany dzień szybko zjeść coś dobrego i zdrowego. Krem, który pragnę Wam zaproponować przygotowuję w małej ilości - tak na 3 osoby, dlatego nie podam ilości, składników, a jedynie proporcje warzyw. Można je wtedy zwiększyć, jeśli chce się mieć większą ilość zupy.
Składniki:
Swoją porcję polałam też lekko olejem arganowym :-)
Składniki:
- dynia
- marchew (1/2 ilości dyni)
- cebula czerwona (1 cebula, a na większą ilość kremu można dodać 1 i 1/2 cebuli)
- 1 ziemniak
- pasta curry czerwona
- imbir w proszku
- czosnek
- kumin
- sól
- olej arachidowy
- natka pietruszki
- do podania grzanki lub pestki dyni
Swoją porcję polałam też lekko olejem arganowym :-)
Komentarze
Prześlij komentarz