Puree z kalafiora
Banalnie proste, a zmienia życie - zwłaszcza jak jest się na diecie i nie chce się jeść ziemniaków do obiadu.
Potrzebujemy:
Kalafior
Oliwę z oliwek
sól, pieprz
mozzarelle - ok 1/2 kubka startej lub pokrojonej w drobną kostkę.
Kalafior gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz ok 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Praską do ziemniaków ugniatamy na puree i kiedy jeszcze wszystko jest gorące dodajemy mozzarellę i mocno mieszamy, tak żeby ser się roztopił od ciepła masy. I już! Smacznego odchudzania :))
Potrzebujemy:
Kalafior
Oliwę z oliwek
sól, pieprz
mozzarelle - ok 1/2 kubka startej lub pokrojonej w drobną kostkę.
Kalafior gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz ok 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Praską do ziemniaków ugniatamy na puree i kiedy jeszcze wszystko jest gorące dodajemy mozzarellę i mocno mieszamy, tak żeby ser się roztopił od ciepła masy. I już! Smacznego odchudzania :))
Komentarze
Prześlij komentarz